Receptenlijst
Bereiding
Schillen en snijden
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de draden en pitten. Schil de pompoen vervolgens en snijd hem in blokjes. Pel de ui, wortel en knoflook en snij hem in dunne ringen. Schil en rasp de gember.
De pan in
Verwarm in een diepe soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Roer vervolgens de gember, komijnpoeder en korianderpoeder door het mengsel en roer nog eens goed door.
Toevoegen
Voeg vervolgens de wortel en pompoen toe, roer alles nog eens door en laat alles een minuutje stoven. Nu mag ook de bouillon toegevoegd worden. Laat het geheel ongeveer 30 minuten op laag vuur garen en trekken.
Pureren
Pureer de soep met een staafmixer tot een zachte, fijne soep. Hak de koriander fijn en roer dit door de soep. Tenslotte naar smaak afkruiden met zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de soep door de roomkaas met enkele lepels warme soep te mengen en hier wat van door de soep te roeren.
Hoi, dit is een reactie.
Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
Avatars van auteurs komen van Gravatar.
Wow dit is echt de lekkerste soep ooit!