1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Receptenlijst

Bereiding

Schillen en snijden
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de draden en pitten. Schil de pompoen vervolgens en snijd hem in blokjes. Pel de ui, wortel en knoflook en snij hem in dunne ringen. Schil en rasp de gember.

De pan in
Verwarm in een diepe soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Roer vervolgens de gember, komijnpoeder en korianderpoeder door het mengsel en roer nog eens goed door.

Toevoegen
Voeg vervolgens de wortel en pompoen toe, roer alles nog eens door en laat alles een minuutje stoven. Nu mag ook de bouillon toegevoegd worden. Laat het geheel ongeveer 30 minuten op laag vuur garen en trekken.

Pureren
Pureer de soep met een staafmixer tot een zachte, fijne soep. Hak de koriander fijn en roer dit door de soep. Tenslotte naar smaak afkruiden met zout en versgemalen peper.

Serveren
Serveer de soep door de roomkaas met enkele lepels warme soep te mengen en hier wat van door de soep te roeren.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *